دسته‌بندی نشده

دلیل کم شدن فشار شیر آب اهرمی

خیلی وقت ها در طول زمان فشار شیر آب شیرالات اهرمی کم و کمتر میشوند. شاید در بعضی مواقع شیر شما خراب شده باشد و احتیاج به تعویض قطعه ای پیدا کند ولی در خیلی وقت ها با ساده ترین روش ها این مشکل بر طرف میشه و احتیاج به هیچ گونه هزینه اضافی نخواهد بوددلایل اصلی کم شدن فشار آب به این موارد مربوط میشود :  ممکن است رسوب گرفتگی آبگرمکن و یا قطعات داخلی شیرآلات مانند پرلاتور، توری شیر پیسوار، توری کارتریج و یا سردوش باشد که در این حالت امکان برطرف کردن فشار کم شیر اهرمی و افزایش آن توسط شما وجود دارد. همچنین فشار کم آب در شیر اهرمی ممکن است ناشی از مشکلاتی در سیستم لوله کشی ساختمان و یا لوله های اصلی آب باشد که در این حالت بهتر است با تاسیسات کار تماس بگیرید.

 

 

علت کم شدن فشار آب شیر اهرمی می تواند یک یا چند مورد از دلایل زیر باشد:

  • فشار کم شیر اهرمی به دلیل رسوب گرفتگی قطعات داخلی شیرآلات: پرلاتور، توری کارتریج، توری شیر پیسوار، توری سر شلنگ توالت و سر دوش
  • کم بودن فشار آب در لوله های اصلی آب
  • کم بودن فشار آب ساختمان: نشت و ترکیدگی و یا رسوب گرفتگی لوله ها
  • خرابی و رسوب گرفتگی آبگرمکن
  • تا خوردن شلتگ های زیر سینک یا روشویی
  • خرابی کارتریج شیرآلات

 

دلایل فشار کم شیر اهرمی، رسوب گرفتگی قطعات داخلی آن مانند پرلاتور، توری کارتریج، توری شیر پیسوار و رسوب گرفتگی سردوش است. در این حالت رسوب آب مسیر عبور جریان آب را مسدود و یا دچار گرفتگی می کند و باعث فشار کم آب در شیر اهرمی می شود. در صورتی که علت کم شدن فشار آب شیر اهرمی، رسوب شیرآلات باشد؛ احتمالاً شاهد نشانه های زیر خواهید بود:

  • کم شدن فشار آب شیر اهرمی به صورت تدریجی رخ می دهد.
  • فشار آب منطقه و ساختمان دچار مشکل نیست.
  • لوله های ساختمان دچار نشتی و یا ترکیدگی نیستند.
  • آبگرمکن و پکیج دیواری به خوبی کار می کند.
  • فشار کم شیر اهرمی در یک یا تعدادی از شیرآلات منزل رخ داده است.

 

این مشکل خصوصاً در مناطقی که سختی آب (میزان کلسیم و منیزیم موجود در آب) بالایی دارند، پیش می آید. خوشبختانه در صورتی که فشار کم شیر اهرمی در اثر رسوب گرفتگی باشد، هیچ مشکل فنی ای در ساختار شیرآلات وجود ندارد و شما می توانید با تمیز کردن و از بین بردن رسوب ها شیر اهرمی در منزل مشکل را به سادگی حل کنید. در ادامه انواع روش های رفع فشار کم شیر اهرمی در اثر رسوب آب در قطعات داخلی شیرآلات بررسی شده است.

فشار کم شیر اهرمی در اثر رسوب گرفتگی پرلاتور

پلاتور چیست و چه کاری انجام میدهد؟ به قسمت توری مانند سر شلنگ توالت و قسمت علم شیر ظرفشویی پلاتور گفته میشود. سرشیر کاهنده یا پرلاتور به دلیل ساختار توری مانند خود و تماس دائمی با جریان آب در معرض رسوب گرفتگی قرار دارد. برای حل این مشکل کافی است جهت تمیز کردن پرلاتور مراحل زیر را دنبال کنید:

پرلاتور را با دست و در صورت نیاز با استفاده از آچار باز کنید. ممکن است رسوبات در محل خروج آب به قدری سفت شده باشند که امکان باز کردن پرلاتور وجود نداشته باشد. در این حالت محلول سرکه سفید و آب را در کیسه ای ریخته و به مدت چند ساعت به دور سرشیر ببندید. سپس با مسواک و یا حوله رسوبات اطراف قطعه را تمیز کنید تا باز کردن آن با سهولت بیشتری انجام گیرد.

  1. پس از خارج کردن پرلاتور به کمک مسواک رسوب آب پشت پرلاتور که در حالت عادی دیده نمی شود را پاک کنید.
  2. سپس پرلاتور را برای چند لحظه در مسیر آب با فشار بالا نگه دارید.
  3. اگر همچنان جرم آب بر روی پرلاتور قرار دارد، پرلاتور را به مدت 1 تا 2 ساعت در محلول آب و سرکه سفید بخیسانید و جرم ها را با مسواک پاک کنید.
  4. در نهایت پرلاتور را آبکشی کنید و در جای خود ببندید.

 

فشار کم شیر اهرمی در اثر رسوب گرفتگی توری کارتریج

یکی دیگر از علت های فشار کم شیر اهرمی، رسوب گرفتگی توری کارتریج ( مغزی ) است. توری کارتریج یکی دیگر از بخش های داخلی شیرآلات است که در تماس دائمی با آب قرار دارد. در واقع کارتریج شیر اهرمی وظیفه قطع و وصل و تنظیم دما و فشار آب را بر عهده دارد و طبیعی است که در معرض رسوب گرفتگی باشد. توری کارتریج در کف کارتریج قرار دارد و محل ورود آب گرم و سرد به داخل شیرآلات است. درصورتی که توری کارتریج دچار رسوب گرفتگی شده باشد، فشار آب شیر کاهش می یابد. برای رفع فشار کم آب در شیر اهرمی در اثر رسوب گرفتگی توری کارتریج، کافی است به روش زیر این قطعه را تمیز کنید:

    1. جریان آب را قطع کنید (از فلکه و یا شیر پیسوارهای زیر سینک)
    2. پولکی آبی و قرمز که نشان دهنده آب سرد و گرم است را از جای خود بیرون بیاورید تا پیچ مغزی دسته نمایان شود.
    3. با آچارآلن پیچ دسته را باز کنید و دسته اهرمی را از جای خود خارج کنید.
    4. سپس کاور (قالپاق) را از جای خود برداشته و مهره کارتریج را با آچار فرانسه باز کنید.
    5. کارتریج را از جای خود خارج کنید و رسوب توری کف آن را به نرمی تمیز کنید.

 

  1. در صورتی که رسوب توری کارتریج سفت شده است، آن را برای مدتی در محلول آب و سرکه سفید قرار دهید تا رسوبات نرم شوند.
  2. جای کارتریج را با دستمال آغشته به محلول سرکه سفید و آب از رسوبات تمیز کنید.
  3. پس از تمیز شدن محل قرار گرفتن کارتریج شیر اهرمی و توری آن، کارتریج را در جای خود قرار دهید، مهره کارتریج را بسته و کاور و دسته را در جای خود ببندید.

 

فشار کم شیر اهرمی در اثر رسوب گرفتگی توری شیر پیسوار

یکی از پر تکرار ترین دلایل کم شدن فشار آی در شیر ظرفشویی و روشویی . این قطعه وظیفه قطع و وصل جریان آب از زیر سینک روشویی و ظرفشویی را بر عهده دارد. فلکه اصلی آب ممکن است به راحتی در دسترس نباشد و یا به دلیلی قدیمی بودن دچار مشکلاتی باشد. به کمک شیرها پیسوار می توان در صورت نیاز به تعمیر شیرآلات روشویی و ظرفشویی جریان آب را از زیر سینک قطع کرد. شیر پیسوار در ساختار داخلی خود دارای یک توری است که در نقش فیلتر عمل می کند. این توری ممکن از با گذشت زمان دچار رسوب گرفتگی شود و باعث فشار کم شیر اهرمی گردد. در این حالت با تمیز کردن توری یا همان فیلتر شیر پیسوار می توانید مشکل را حل کنید:

 

 

  1. جریان آب را از فلکه قطع و آب درون لوله ها را خالی کنید.
  2. شیر پیسوار را از جای خود باز کنید.
  3. توری آن را با فشار آب تمیز کنید. در صورت نیاز می توانید آن را در محلول آب و سرکه سفید بخیسانید تا رسوبات آن با سهولت بیشتری جدا شوند.
  4. شیر پیسوار را درجای خود ببندید و آب بندی آن را چک کنید.
  5. کارتریج را از جای خود خارج کنید و رسوب توری کف آن را به نرمی تمیز کنید.

 


برای دیدن معروفترین برندهای شیرالات روی هر یک از کارخانه های مورد نظر کلیک نمایید

    شیرالات شودر شیرالات کی دبلیو سی  شیرالات راسان شیرالات قهرمان

 

کاهش فشار آب در اثر رسوب گرفتگی سر دوش

یکی از مهمترین قطعاتی که فشار آب شیر حمام را تعیین می کند سر دوش است. جمع شدن رسوب و املاح آب در پشت سر دوش و یا بخش بیرونی آن می تواند باعث افت فشار آب شود. در بسیاری از مدل های جدید سردوش مجراهای خروج آب را از جنس پلاستیک منعطف می سازند. شما می توانید با یک مسواک و یا حتی به کمک دست خود رسوبات رو از روی این مجراها پاک کنید. اما اگر با این روش مشکل حل نشد، می توانید مراحل زیر را طی کنید:

در صورتی که سر دوش حمام شما قابلیت جدا شدن دارد، آن را جدا کرده و بسته به میزان رسوب گرفتگی در محلول آب و سرکه سفید قرار دهید. در صورتی که سردوش مورد نظر از جای خود باز نمی شود، مقداری آب و سرکه سفید را درون یک کیسه پلاستیکی ریخته و در حالتی که سردوش درون آن قرار گرفته است، کیسه را به دور سر دوش محکم کنید.

 

  1. بعد از گذشت حدود 24 ساعت به کمک مسواک و یا فرچه، رسوبات سردوش را جدا کنید. دقت کنید که اگر فرچه شما بیش از حد زبر باشد ممکن است به آبکاری سردوش آسیب بزند.
  2. سر دوش را آبکشی کنید و در صورت جدا بودن، آن را در جای خود ببندید.

اگر موارد بالا رو چک کردیدن ولی مشکل بر طرف نشد. احتمالا مشکل میتواند از آبگرمکن ( پکیج دیواری ) به خاطر روسوب گرفتن و یا تا خوذدن شلنگ در روشویی و ظرفشویی باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *